ADHD-SHEIKKI

sheikkilogo-isompi

Ilmoitusasia. Olen aloittanut uuden monivuotisen projektin. Kyseessä on henkilökuva miehestä joka on tehnyt elämässä (moraalisestikin arveluttavia) ratkaisuja joihin useammat meistä kaidalla polulla viihtyvistä perustallaajista eivät päädy. Tarinan rakenne on samankaltainen kuin joissakin aiemmissa tekemissäni jutuissa. Pienistä toisiaan täydentävistä palasista pitäisi muodostua osiaan suurempi summa. Kuvittelisin että lukijan täytyy lukea useampi tarina ennen kuin henkilökuva alkaa syventyä.

ADHD-Sheikin alku on ollut epätavallisen työläs ja nihkeä. Lähdin tekemään väkisin jotain uutta mikä oli selkeä virhe. Olin liian innokas ja malttamaton. Menin asioiden edelle. Ajatukset olivat valmiissa sarjassa ennen kuin olin kunnolla edes aloittanut työtä. Joka tapauksessa pää on nyt auki ja nähtäväksi jää miten ja mihin sarja kehittyy. Itselläni on tietysti siitä ajatuksia ja jonkinlainen visio mutta aiempien kokemusten perusteella lopputulos on varmaankin jotain muuta kuin olen suunnitellut sillä suunnitelmilla on tapana muuttua ja projektit alkavat jossain vaiheessa elää omaa elämäänsä. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan mihin ADHD-Sheikki minut vie, mitä uutta opin ja miten oma tekeminen tulee muuttumaan.

ADHD-Sheikin kaksi ensimmäistä tarinaa löytyvät klikkaamalla TÄSTÄ ja TÄSTÄ.

Päivityksiä tulee aina kuukauden ensimmäinen päivä vuoden 2015 alusta lähtien. Päivitys voi olla yksi tai useampi erimittaista tarinaa. Tarinoista kootaan ”vuosikirjoja”. Kirjat julkaistaan syksyisin Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kirjoja tulee yhteensä 3-5 kpl. Yhdessä kirjassa on 96-128 sivua.

ADHD-Sheikin ensimmäisiä tarinoita pääsee lukemaan maksutta. Lukeminen muuttuu kevään aikana maksulliseksi. Lukuoikeuden voi ostaa Daadan verkkokaupasta. Yhden ADHD-Sheikin hinnalla saa mainitun lukuoikeuden (sinulle lähetetään sähköpostitse linkki ja salasana) vuodeksi (ensimmäinen pätkä 8-9 kuukautta eli 2015 syksyyn) sekä syyskuussa vuosikirjan kotiin toimitettuna. Kirjojen painosmäärät tulevat olemaan oletetusti pieniä. Tilaajien kappaleiden lisäksi irtomyyntiin painetaan erittäin rajallinen määrä kirjoja. Tämä projekti ei tule täyttämään varastoja.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana pienen levikin sarjakuvien jälleenmyyjien määrä on supistunut muutamaan kauppiaaseen ja kirjojen myynti on siinä samalla laskenut dramaattisesti. Onneksi kirjapainojen hinnat ovat myöskin tippuneet ja yhä pienemmät painosmäärät ovat tulleet mahdollisiksi. Joka tapauksessa, ainakin omien kirjojeni kohdalla, ollaan tultu siihen tilanteeseen, että on pakko keksiä muitakin tapoja levittää julkaisuja. Ideoinahan digiversion lukuoikeuden myyminen/ostaminen tai nettisarjakuva eivät ole mitenkään uusia mutta minulle ne ovat sitä ja jostain muutos on aloitettava. Toivottavasti vanhat lukijat edelleen löytävät sarjani. Muutos ei ole kuitenkaan järisyttävän dramaattinen sillä tarinathan julkaistaan myös kirjamuodossa. Kirjan ilmestymisen jälkeiset kuukaudet ovat yleensä olleet taloudellisesti raskaita (painolasku) ja on ollut pakko saada kirjat myytyä nopeasti (mahdotonta). Ennakkoon netissä julkaisemisen ja lukuoikeuden myymisen ansiosta saamme hyvässä lykyssä kerättyä tuotantokustannuksiin tarvittavan rahamäärän ennen kirjan painamista. Se on ainakin tavoite.

Ei kai tässä enää muuta kuin että yrittäkäähän pysyä mukana. Ei näitä juttuja ilman yleisöä ole kovinkaan mielekästä tehdä.

PS. Postauksen alussa vilkkuvan hienon ADHD-Sheikki-logon on suunnitellut ja toteuttanut Tea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s