UUSI HARRASTUS

Innostuin kesällä vhs-kaseteista ja päätin alkaa keräämään 80-luvun suomikasetteja. Keskityin sellaisiin elokuviin mitä olin pikkupoikana ihmetellyt vuokraamon hyllyssä enkä ollut vielä niitä tähän päivään mennessä nähnyt. Kiinnostuksen kohteena olivat erityisesti tieteiselokuvat (tai ainakin elokuvassa piti tapahtua jotain yliluonnollista). Myös barbaari- ja toimintaelokuvat minkä kannessa komeili aseen kanssa lihaksikas mies tai vähäpukeinen nainen kelpasivat.

Tähän asti näkemäni perusteella voin sanoa ettei katsomani elokuvat ole kovinkaan hyviä. Monesti parasta näissä elokuvissa on kansigrafiikka ja se millaisia mielikuvia ne herättävät.

Loin omaksi ilokseni uudelle harrastukselleni blogin, VHS-PÄIVÄKIRJAN, minne kirjaan ylös katsomani elokuvat. Malttamattomana ja mielenkiinnolla odotan ensimmäistä oikeasti hyvää elokuvaa.

5 thoughts on “UUSI HARRASTUS

  1. Hauska blogi. Roger Cormanin tuottama ”Kielletty maailma” lienee kyllä edelleen VHS-kalkkunoiden parhaasta päästä. Siinä oli muistaakseni hulvaton 25v ikäraja, mikä ei tosin estänyt minua vuokraamasta sitä 12-vuotiaana lähikioskilta. Kioskinmyyjä kysyi vielä kasettia palautettaessa että ”oliko jännä?”. Juu, oli. Kansitaiteella ei luonnollisesti ollut mitään tekemistä itse elokuvan kanssa.

  2. Eipä tullut edes mieleen yrittää vuokrata lapsilta kiellettyjä leffoja. Varsinkaan K25. Ensimmäiset kielletyt leffat mitä saatiin vuokrata oli Carpenterin The Thing ja Painajainen Elmstreetillä. Katsottiin ne putkeen samana iltana/yönä. Oli kyllä valtava ja pelottava kokemus kun ei ollut koskaan aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Noissa nyt hankkimissani kaseteissa suurin ikäraja on K20.

  3. Minulla oleva Kielletty maailma on k18. Se on kyl leikattu. Olisikohan siitä julkaistu jossain vaiheessa ihan leikkaamaton versiokin?

    • On julkaistu leikkaamaton. Leikattu ja leikkaamaton on päällepäin identtisiä. Katsomalla tai kellottamalla selviää. Leikkaamaton on n. 1,5 min pitempi.

      • Oho. Hyvässä lykyssä voi joutua ostamaan isonkin kasan kasetteja että osuu leikkaamaton kohdalle…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s