OVNIS À LAHTI (kansikokeilu)

Olen viime aikoina näyttelyjuttujen lisäksi viilaillut Ufoja Lahdessa-tarinoita ja yrittänyt tehdä ranskaksi marraskuussa ilmestyvän kokoelmakirjan kantta. Hiukan on vaikea saada itsestä irti mitään järisyttävän hienoa. Koko projekti on ollut pitkä ja uuvuttava. Tällä hetkellä olen kylläkin ihan tyytyväinen alla olevaan kansivaihtoehtoon. Sen alla on vielä yksi (epätodennäköinen) kuvavaihtoehto kanneksi.

10 thoughts on “OVNIS À LAHTI (kansikokeilu)

 1. Ei menisi ylempi kansi läpi Kreegah Bundololla, ranskalaisilla toki hieman erilaiset mieltymykset. Alemmassa näen enemmän potentiaalia jos kuvan rajaisi oikealla tavalla ja rauhoittaisi kannen typografisilla elementeillä.

  Vaimo oli täysin eri mieltä. Toisaalta alempi kansi on kansiratkaisuna samanlainen kuin Supernormal eli toiminta syöksyy etukanteen jostain muualta ts. takakannesta.

  En tiedä onko siitä mitään apua mutta kannattaisi ehkä opetella suhtautumaan kannen tekemiseen kaupallisena projektina ja tilaustyönä. Että joku (et sinä) on tehnyt tällaisen kirjan ja tarvitsee siihen kannen.

  ——-

  Kansia aikani katseltuani ja vaimon mielipiteitä kuunneltuani totean että keskeinen ongelma ykkösvaihtoehdossa ovat värit. Ainakin monitorilta katsottuna liian paljon eri värejä ja aika ankeita värejä kaikki. Aiemmissa ranskalaisissa kirjoissasi on ollut toimiva ja rohkea värimaailma.

 2. Kiitoksia Hans kommentista. Lisäsin alkuperäisen version päälle neljä uutta muunnelmaa. Vähempi värejä näyttää toimivan. Värit ei täällä netissä vastaa täysin sitä mitä ovat photoshopissa. Sammuvat hiukan.

 3. Heti näyttää paremmalta kun on vähemmän värejä. En kommentoi enää sitä mikä noista uusista versioista näyttää parhaalta, kai ranskalaisella kustantajallasi on joku sana sanottavana värimaailmaan kun ymmärtää kanssaranskalaisten mieltymykset paremmin kuin suomalainen. Toisaalta asiaan vaikuttaa mainittu värien sammuminen ja kolmanneksi paperivalinnat ja muut painon kanssa sovittavat asiat.

  Ilokseni huomasin että blogin kommenttiosion tekstien taustalle on tullut tumma pohja joten lukeminen on helpompaa. Ilmeisesti taustakuvan värien vaihtumisen yhteydessä tapahtunut kehitys.

 4. Mutta menisikö noista joku läpi Kreegah bundololla?

  En usko että kustantamolla ymmärretään sikäläisiä mieltymyksiä sen kummemmin kuin täälläkään. Olisiko Fremokilla ollut yhtään myyntimenestystä? Ei ne varmaan edes mieti koko asiaa. Tekee niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Vähän samaan malliin kuin Daadallakin on tehty. Se ei tietenkään poista sitä tosi asiaa että kirjan kauppaamiseen voisi suhtautua samalla hartaudella kuin sen tekemiseen.

 5. Itekin tykkään ehkä eniten ylimmästä. Toi punainenkin on aika kiva ja oikeasti parempi kuin miltä tuossa näyttää. Blogissa värit ovat vaan hieman erilaiset kuin pitäisi. Vihreän tulisi olla kylmempi ja punaisen heleämpi ja vähempi oranssi. Muutkin värit heittää oudosti.

 6. Kuulostaa hyvältä mutta ei olisi sekään mennyt läpi Ranskassa. Pitänee yrittää keksiä jotain ihan uutta kunhan saa näyttelyhommat hoidettua. Avajaiset siis Salon taidemuseolla ensi perjantaina ja viikon päästä maanantaina Lahden Muotoiluasemalla. Saa tulla paikalle jos pystyy.

 7. Mua häiritsee tuo typografia. Miksi et tee sitä käsin? Lisäksi kuvien ja typojen suhde on musta vähän ongelmallinen… jotenkin liiaksi samaa kokoa, ja vievät näin voimaa toisiltaan. Mä itse nostasin tässä selkeämmin jomman kumman esiin, luultavimmin kuvan… ja tekisin typot käsin, pienemmällä ja mustalla tuon valkoisen sijaan.

  Ranskalaisten kannet on mun makuun yleensä aika hirveitä, myös Fremokin. Niillä mättää useimmiten juuri typografian suhde kuvaan. Ei niitä kannata kuunnella.

  Kirjan myynnin kannalta näillä mun kommenteilla ei ole mitään arvoa, päinvastoin.

  Ylin värivaihtoehto on paras.

 8. Typografia on piirretty käsin. Kuva on niin pieni ja epäselvä ettei sitä kai huomaa. Ei ole mitenkään sliipattu. Kuvan ja tekstin kokosuhde oli hyvä pointti. Mustan käyttö myös. Pyydettiin valkoista tekstiä joten tein valkoisen.

  Voisihan joitain muutoksia vielä kokeilla vaikka kansi ei mennyt miltään osa-alueeltaan läpi kustantamon syynissä. Pitää tehdä kokonaan uusi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s