JÄNNIÄ AIKOJA

Tänään tuli uusi ajankohtainen Taide-lehti. “Kyse on Perussuomalaisten kulttuuripoliittisesta linjauksesta, jossa vaarallinen postmoderni tekotaide on eliminoitava, koska se uhkaa raiskata puhtaan suomalaisen identiteetin. Perussuomalaisten laji on fantasia, vaikka se näyttääkin naturalistiselta kertomukselta suosta, kuokasta ja Jussista. Ja aidosta taiteesta, joka kehrää myytin suon, kuokan ja Jussin ympärille niin, että kansa harhautuu luulemaan sitä Pyhäksi Totuudeksi.”

Eli kansallisromanttinen taide olisi se juttu mitä haetaan? Edelfelt, Gallen-Kallela ja muut vastaavat jos oikein ymmärsin. Sarjakuvissa Pekka Puupää lienee ihanne ja Matti Hagelberg kauhistus. Selvä. Muumeista on vaikea sanoa kun ne ovat käyttäneet huumeitakin. Mietin että mites musiikki? Uusi suomalainen kone- ja metallimusiiki ei varmaan käy? Kimmo Pohjosen haitarijutut voi varmaan tuomita samantien syvimpään helvetin koloon. Iskelmä varmaan hyväksytään koska se tavallaan tukee suomalaista identiteettiä. Matti Nykänen laulamassa on ok. Tangokin varmaan käy vaikka on latinalaisesta amerikasta (ja jos mennään pidemmälle niin Afrikasta). Aika vaikeita juttuja. Ei voi sanoa ihan suoralta kädeltä mikä käy ja mikä ei. Perstuntumalta pitää kai tehdä valinnat. Sitten tuli mieleen, jos asiaa ajattelee pidemmälle niin koskeeko tämä kaiken uuden kokeilun ja etsimisen, uusien innovaatioiden luomisen kieltäminen vain kulttuuria? Ja mikä on kulttuuria? Eikö vaikka ruoan valmistus ole kultturia? Tarkoittaako tuo linjaus että kansalaisten tulisi kotona valmistaa kansallista identiteettiä tukevia aterioita? Ravintoloissa tarjottaisiin vain suomalaisia perinneruokia? Missä kulkee raja? Kannattaako ihan oikeasti edes käydä vetämään mitään rajoja? Toisen roska on toisen aarre.

Miten sitten suhtautua tuttaviin, ystäviin ja sukulaisiin jotka ovat äänestäneet puoluetta jonka mielestä minä olen häpeäksi Suomelle ja haitaksi suomalaiselle identiteetille? Eikö äänen antaminen tarkoita että he ovat samaa mieltä? Pitäisikö pistää välit poikki kyseisten ihmisten kanssa? He eivät selvästikään arvosta sitä mitä olen ja teen. Vai ovatko he vain samaa mieltä joissain asioissa? Kyllä minäkin haluan muutosta mutta en minä halua sitä hinnalla millä hyvänsä. En minä halua muutosta jonkun toisen ihmisen oikeuksia polkemalla tai tämän hyvinvoinnin kustannuksella.

Hiukan pelottaa kun huomaa että se sama kahtiajako mikä tapahtuu paraikaa sarjakuvan sisällä (lue kvaak), on alkanut leviämään kaikille elämän osa-alueille. Ihmiset eivät ole enää rasisteja vain rotukysymyksissä vaan jopa kulttuurin sisällä esiintyy rasismia. Maailma pirstaloituu erilaisiin keskenään kiisteleviin ääriryhmiin.

Kaikesta huolimatta mielenkiinnolla odotan mitä tästä kehittyy. En ole niin varma omista mielipiteistäni ja siitä että olen oikeassa etten soisi mahdollisuutta sille että asioihin voisi olla muitakin oikeita ratkaisuja kuin mitä itse keksin. Ehkä tämä on nyt sitä vanhan purkamista ja tilalle syntyy jotain uutta hienoa. Epäilyttää vain ihan pirusti.

One thought on “JÄNNIÄ AIKOJA

  1. Kirjoitin eräälle ystävälle että tästä vaalitouhusta tulee mieleen muutaman vuoden takainen tanssii tähtien kanssa kilpailu. Siinähän kansa äänesti aina sitä paskinta tanssijaa. Ei toki sentään voittoon asti mutta pitkälle. Annettiin ääni sille johonka samaistuttiin tai viihdytti. Se että oliko pätevä ei paljoa vaakakupissa painanut. Kirjoitin pelkääväni että perussuomalaisten valitut kansanedustajat (tulevat ministeriehdokkaat) lukeutuvat samaan kategoriaan. Tänään sitten silmiin osui Kike Elomaa aiheinen uutinen. Ei pitäisi nauraa. Tämä on oikeasti vakava asia. Naurattaa silti: http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011042013584579_vl.shtml

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s