ARABACUS BUNT

Sattuman oikusta luin Kvaakista keskustelun Hip Flask sarjakuvasta. Hiukan kävi hymyilyttämään sillä yhtäläisyydet yhdessä nuoruuden ystäväni Mikan kanssa tehtyyn Arabacus Bunt (1992) sarjakuvaan ovat hämmästyttävät. Molempien sarjakuvien päähahmot ovat virtahepoja, yksityisetsiviä, pukeutuvat dekkari hattuun plus takkiin ja ovat persoja alkoholille. Yhtäläisyyksiä voi olla enempikin mutta vaikea sanoa näkemättä vertailukohdetta. Elephantmen nettisivustoa selaillessa mieleen tuli hassu ajatus. Mitä jos olisikin silloin joskus valinnut toisin ja olisimme lähteneet Mikan (kirjoittaja) kanssa viemään hahmoa eteenpäin ja tehneet vuosia yhteistyötä? Olisiko Arabacus Bunt samanlainen kansainvälinen menestys kuin vaikkapa Blacksad? Piirtäisinkö nyt jollekin isolle kustantamolle jonkun toisen kirjoittamia tarinoita? Niin tai näin. Siitä olen iloinen että luotiin teineinä, melkein 20 vuotta sitten jotain (eläindekkari) mikä on tavallaan tämän päivän juttu. Taitaa kuitenkin kertoa enempi sarjakuvia kuluttavan yleisön mieltymyksistä ja henkisestä kehityksestä kuin meidän hyvyydestä.

Ehkäpä piirrän Buntin seikkailut uudestaan. Olisi hauska nähdä miten se uppoaa yleisöön ja saisiko sen myytyä jollekin ranskalaiselle isolle ja kaupalliselle kustantamolle.

Alla metrin verran sivuja ja kuvia alpparimittaisesta (64 sivua) Arabacus Bunt-tarinasta Hanhenmarssia E-mollissa vuodelta 1992.

Mainokset

2 thoughts on “ARABACUS BUNT

  1. Ammentaa enempi Rankxeroxista kuin dekkareista mutta joo. Ei taida virtahepohahmo olla originaaleimmasta päästä. On Bunt kuitenkin Hipporoxiakin vanhempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s