PIETARIN SARJAKUVAFESTIVAALIT 09

pietari01

pietari02

pietari03

Katja Tukiaisen näyttely kuului festivaaliohjelmaan. Kuvat ovat avajaisista. Näyttelytila muuttui joka päivä kello 21.00 diskoksi. Huoneen nurkassa vesilammikossa maannut sähköjohto oli hauska yksityiskohta.

pietari05

pietari04

Matkan kohokohta. Veneajelu Nevalla. Yllä olevassa kuvassa Dominique, Kalle, Otto ja Marko.

pietari06

pietari07

Joukko suomalaisia ihailemassa hienoa seinää.

pietari08

Lekat johdattivat vesisateessa ryhmän turisteja rämpimään liejuiselle kirpputorille. Myynnissä oli mm. vanhoja tennispalloja. Joukossa myös aarteita.

pietari09

Majapaikan rappukäytävä.

pietari11

Petteri ja Kristiina.

pietari12

Valokuvia tuli otettua vähän ja epämääräisistä kohteista. Esimerkiksi festivaalialueesta en ottanut yhtään kuvaa. Yllä olevassa kuvassa venäläistä nykytaidetta rautatieaseman edessä olevassa puistossa.

Tämänkertainen Pietarin matka oli varmaankin raskain ulkomaanreissu ikinä. Fiilis ei ollut kohdallaan missään vaiheessa. Ehkä siksi etten olisi oikeastaan ehtinyt lähteä koko matkalle ja olin jo valmiiksi uupunut (työväsymys plus ongelmat yksityiselämässä). Eikä asiaa helpottanut että tulin ryöstetyksi jo viidentoista minuutin sisällä siitä kun laskin jalkani Venäjän maaperälle. Olin matkalla siis kutsuvieraana. Minun piti vetää Petteri Tikkasen kanssa työpaja mutta suunnitelmat muuttuivat siten että lopulta istuimme kolme tuntia Petterin ja Dominique Gobletin kanssa pöydän takana ja venäläiset artistit toivat eteemme omia sarjakuviaan arvosteltaviksi. Jos olen rehellinen niin järjestelyiltään festarit eivät olleet kovinkaan mahtavat. Samaa tasoa kuin Lahdessa aikoinaan järjestetty Sarjakuvan lokakuu. Lahdessa ei tietenkään vieraillut sellaisia maailmantähtiä kuin Joe Sacco tai Mattotti. Ihmiset olivat kyllä mukavia mutta homma ei vain toiminut.

4 thoughts on “PIETARIN SARJAKUVAFESTIVAALIT 09

  1. Monesti vuosien aikana on tullut mieleen, että olisiko joskus syytä olla lähtemättä jonnekin kun kutsutaan tai kieltäytyä tekemästä jotakin kun pyydetään, jos tietää jo etukäteen, ettei rahkeita ole, ja pelkkää uupumusta luvassa. Mutta mulla oli hyvä Pietarin-matka. Ei tarvinnut tehdä oikeastaan mitään. Sitä olen kaivannut! Toivotan toipumista piinareissusta.

  2. Sitten kun liput ja viisumi ym. on hankittu niin siinä vaiheessa minä en ainakaan enää kehtaa perua reissua. Eli kuukautta tai kahta ennen matkaa. Kaikilla matkoilla olen kiltisti tehnyt mitä on pyydetty, eikä ole tullut mieleenkään kieltäytyä mistään. Ennen kuin nyt.

    Kun tuli meidän vuoromme hoitaa oma osuutemme ohjelmasta, järjestäjät eivät olleet valmistautuneet siihen mitenkään. Meille varatussa tilassa ei ollut pöytää eikä tuoleja tai yhtään mitään. Kysyin (tai yritin) tilan vahtina toimineelta tytöltä asiasta mutta sillä oli ilmeisesti hammas kipeä eikä se puhunut sanaakaan. Osoitteli vain poskeaan. Apua ei herunut. Lähdin etsimään valaistusta tilanteeseen muualta ja lopulta sain kantaa itse varastosta kasan paskaisia tuoleja neljänteen kerrokseen. Autan kyllä mielelläni. Tuolien tai minkään muunkaan roudaaminen ei ole mitenkään vastenmielistä. Päinvastoin. Tykkään kun on tekemistä. Mutta tässä tapauksessa tuntui että meidän osuutta ei arvostettu. Ja se alkoi häiritsemään ja teki mieli jättää koko ”työpaja” pitämättä. Työpaja kuitenkin pidettiin ja se oli ihan ok. Paitsi että luvattua suomi-venäjä tulkkia ei ollut ja sain antaa palautetta riittämättömällä englannin kielitaidolla.

    En koe kokeneeni suuren suurta piinaa. Ehkä nämä kirjoitukset antavat väärän kuvan. Olin vain väsynyt, eikä turistin leikkiminen siinä tilassa kiinnostanut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s